Mince
Ahoj lidi,dnes jsem nasel tento kreutzer a chtel jsem se vas zeptat, jak takove mince ocistujete? Nerad bych ho znicil Diky MiraPřispívat do diskuze a hlasovat pro vybrané komentáře mohou jen registrovaní. Prosíme, zaregistrujte se nebo se přihlašte!
Komentáře
marczus
13. 02. 2008, 11:27myslis cistime ne? ach ta cestina
marczus
13. 02. 2008, 11:28zkus ocet a vodu v pomeru 1 ku 3.a nech to par hodin ulezet
Kelt
13. 02. 2008, 11:32ocet ??????????????? jsi se po ........ měsíc destilku , ob den měnit , pak na 14 dní olivový olej , no a na závěr to zakonzervovat včelím voskem v benzínu , doby máčení podle potřeby a stavu mince ale citronka nebo ocet zničí co se dá .......
mmmmmm
13. 02. 2008, 11:49blondy
13. 02. 2008, 11:53tak tak přesně jak píše Kelt hlavně žadnou citronku a trpělivost.Jinak myslím že u takové mince se ta namaha nevyplatí.Blondy
SLADEK
13. 02. 2008, 12:41nedavno jsem ho taky kopnul i ten samej rok ,ale zdaleka nejni takhle čitelnej škoda žes nenafotil druhou stranu je krasnej moc ho zbytečně netrap ani to moc nepotřebuje lehce omýt a šup do oleje bude to krasavec.
jawako
13. 02. 2008, 13:06nechaj ho tak,je to krasavec
Kelt
13. 02. 2008, 13:13blondi : ta mince není totálně zničená takže si určitou péči zaslouží . Myslím že pokud ten kdo hledá takovéhle mince hází do kýble a kašle na ně by je měl nechat na místě a ani je nehledat . počkej , deset let a na takovéhle mince budeme na polích zírat jak na svatej obrázek .
vesmirek
13. 02. 2008, 15:28Nechal bych to jak by angličan řekl... "as is"... tedy nic bych s tím jinýho nedělal, maximálně kartáčkem na zuby a lázeň v olivovým oleji.
michal888
13. 02. 2008, 16:14já našel úplně tu samou podle rady jsem ji čistil solvínou mezi prsty a vypadá docela dobře
Přemas
13. 02. 2008, 16:45dej si záležet, je hezká, hezké věci si zaslouží hezké zacházení......
Sevca
13. 02. 2008, 17:54Mince je v celkem dobrém stavu. Na ocet a solvinu určitě zapomeň. Voda a olej nic více. a konzervace dle Kelta
ani
13. 02. 2008, 18:37Takéto mince mám najradšej,je v tom výzva.tu je trik na to:Zabudni všetko vrátane olívového oleja!Keď to ponoríš do toho tak to zelené svinstvo sa premení na čierný,tvrdý bordel čo dáš dole iba s karboškou.ponor ju do teplej vody,stačí tak 10-20 minút.potom ju treba vybrať,vysušiť,a preleštiť so špongiou na riad.to sú také farebné kockovité hubičky.Lešti len tolko,kolko treba.Aby ten zelený bordel išiel dole,a trošku oxidácie.komplet na všetko stačí jedna hodina,nepotrebuješ k tomu týždne.keď my neveríš,pošli my email.
pavlikjaa
13. 02. 2008, 20:08pekny ja jsem kopl ,takovy 2 krejcary taky obe rok 1812
ani
13. 02. 2008, 21:57asi prečo tam neni iný rok razenia...........?
Stopka
13. 02. 2008, 22:36Mira - hned ho čistit nemusíš. Takhle jak je, tak vydrží ještě hodně dlouho. Počkej až si najdeš nějakej napůl sežranej krejcárek a na něm/nich experimentuj. Tenhle vypadá, že má dobrou ražbu. Byla by ho škoda zničit.
fqwefqw
14. 02. 2008, 01:09Moc vám děkuji za vaše poznatky,viděl jsem co dovede s mincí udělat voda s octem hruza . Nemusím jí mít čistou hned rád si počkám opravdu nerad bych jí zničil.z druhé strany vypadá celkem podobně akorád víc zeleného neřádu.Stačilo by se zbavit jen toho...
Pro aliasJOHNY díky za mail rad se podívám mira-z@volny.cz
banana
14. 02. 2008, 01:10Zdravím a připojuji se k Johnymu, ty barevné hubky na nádobí jsou cajk, dolu jde co má a na minci se to nepodepíše i patinka a zeleninka zůstane, ale každej ať si čistí nebo nečistí podle svýho:)